, ,

OČEKUJETE BEBU U JULU? Uvek pozitivni, druželjubivi, nikad ne zaboravljaju: Ovo su karakteristike dece rođenih u julu!

summer baby

Svaki mesec sa sobom nosi svoje posebnosti, kao što je svaka beba posebna sama po sebi i svojim roditeljima. Julska deca imaju svoje specifičnosti i ističu se odrđenim karakteristikama. Ukoliko je jul mesec kada željno očekujete svoju bebu, upoznajte se sa njenim osobinama.

1. Pozitivan karakter

Julska deca gledaju pozitivnu stranu života. Istraživanja su pokazala da deca rođena u julu češće imaju svetliji pogled na svet. Letnji meseci su topli, pa je takav i temperament beba rođenih u ovom periodu. 

2. Mnoge važne ličnosti rođene su u julu

 Mesec jul je ime dobio po rimskom caru Juliju Cezaru koji je rođen 12. ili 13. ovog meseca. Važne istorijske osobe koje su takođe slavile rođendan u julu su princeza Dajana (1. jul), Nelson Mandela (18. jul) i Džeki Kenedi (28. jul). 

3. Potreban im je veći nadzor

Letnja deca su malo nestašnija pa će im u periodu školovanja trebati stoži nadzor kako bi bila uspešnija u ispunjavanju svojihobaveza. 

baby boy

4. Duhoviti su

Deca rođena u julu poseduju smisao za humor, iz tog razloga su uvek okruženi ljudima, primećeni i voljeni. Skloni su sarkazmu, sarkastičnom smislu za humor, domišljati su i uvek imaju spreman odgovor. 

5. Kontrola emocija

Prema istraživanju sprovedenom u Japanu, bebe rođene u letnjim mesecima su smirenije i bolje kontrolišu emocije od svojih jesenjih i zimskih vršnjaka do navršenih 18 meseci života. Kasnije u životu bolje upravljaju ponašanjem u uslvima sukoba i otkrivanju grešaka. 

mother with kid

6. Porodični ljudi 

Julsku decu karakteriše jaka vezanost za porodicu. Veoma cene porodične vrednosti i gotovo da su zaštitnički nastrojeni prema onima do kojih im je stalo. 

7. Julska deca su komplikovana i imaju mnogo strana

Ličnost osoba rođenih u julu je sastavljena od mnogo slojeva koje je teško strpati u jednu kutiju, zato se često čine nedokučivim, i zbog toga ih je tako teško “pročitati”. Taman kad neko pomisli da ih je shvatio, oni će učiniti nešto potpuno neočekivano.

8. Oni praštaju, ali nikad ne zaboravljaju

Kada se radi o osveti, julska deca umeju da budu popustljiva. Čak i ako budu povređeni, neće se svetiti i dozvoliti da to utiče na njihov karakter. Umesto toga, oni izbegavaju razgovore sa dotičnom osobom i razmišljaju o svom poslu ako su u blizini. Uvek će se sećati loših stvari koje ste im učinili, ali nakon određenog vremena će vam oprostiti.