, ,

Trendovi za uređenje enterijera u 2020. godini

Poznato je da svaka nova godina donosi nove trendove, bilo da je u pitanju moda, parfemi, boja koja će biti dominantna, kao i trendovi u uređenju enterijera. Od rastuće važnosti upotrebe održivih materijala do glamuroznih komada i ekspanzije individualnosti i jedinstvenosti, izdvajamo stilove koji će biti popularni kod uređenja doma u 2020. godini.

ZIDOVI

Kada govorimo o uređenju zidova, moramo napomenuti da su u poslednje vreme veoma popularne postale tapete. Ono što se danas razlikuje, tj. ono što je danas u trendu, je to da se one lepe na samo jedan zid, eventualno dva u prostoriji, ali nikako na sve zidove u njoj. Takođe, tapete treba da budu bogato i moderno ukrašene. A ukoliko po vašem ukusu ipak nisu tapete, onda zidove možete obojiti u kraljevsko plavu boju, koja je apsolutni hit. Ova boja odlično će izgledati u svakoj prostoriji u domu. Prilikom uređenja dnevne i spavaće sobe, sem jarkih boja na velikim zidnim površinama koriste se trodimenzionalne, teksturirane završne površine koje daju dinamiku prostoru.

NAMEŠTAJ

Trend razigranih boja je prihvaćen još prošle godine na sajmu nameštaja u Milanu. Sudeći po ovogodišnjoj smotri, u modi je eksplozija boja!

Na štandu italijanskog brenda Novamobili mogla se videti crvena, jarko plavu, žutu i zelenu boju – sve osim dosadno neutralnih i „sigurnih“ kombinacija boja. Trend prate čiste linije nameštaja u kombinaciji drveta i prirodnih materijala. Ukoliko vam prostor ne dozvoljava ugaonu garnituru, opredelite se za sofu i foteljice jednostavne forme i organskog oblika podignute na metalne nogice. Gruba tkanina i jarka boja daju im upečatljiv izgled. Rustik tepih ovim hladnim bojama ipak daje toplinu i osećaj ugodnosti.

OSVETLJENJE

Spušteni plafoni i pozadinsko svetlo će vašem prostoru dati posebnu čar.
Za potpuni ugođaj u dnevnom boravku, pozadinsko svetlo možete postaviti u okviru spuštenog plafona ili duž jednog zida. Svakako istu namenu može imati i u kupatilu, spavaćoj sobi ili kuhinji. U trendu su otvorene police izuzetno tankog profila, a u zatvorene elemente se takođe može ugraditi LED traka, koju možete postaviti i iznad kuhinskih elemenata.

KUNJINJA

Kunjiha je deo stana koji uvek treba da odiše toplinom. Ukoliko je povezana sa trpezarijom, tu ćete najčešće provoditi vreme sa porodicom, pa je morate urediti u potpunosti po vašem ukusu. Prilikom uređenja, svakako vodite računa o praktičnosti i održavanju. Što se tiče trendova, ukusi su različiti, od rustic modela do modernih kuhinja. Obratite pažnju na materijale.Kada su u pitanju boje, kombinacija plave i bele boje sa elementima od drveta je apsolutni hit ove godine. Još jedan dokaz da je plava boja apsolutni hit. 

Da li vam se dopadaju ovi trendovi i da li biste neki od njih izabrali za uređenje vašeg doma? 

upatilo je jedna od najprometnijih prostorija u kući, ali je takođe zanemarena u stilu i dizajnu. Mnogi se odlučuju za praktičan i funkcionalan raspored – biraju jednostavne kade ili kabine za tuširanje, bele pločice i ormare sa prostorom za odlaganje. Ali uz nekoliko jednostavnih promena, svako kupatilo može postati sjajno i učiniti tih nekoliko dragocenih minuta mira ujutro malo luksuznijim.

KUPATILO

Kupatilo je jedna od najprometnijih prostorija u kući. Uz nekoliko jednostavnih promena, svako kupatilo može postati sjajno i učiniti tih nekoliko dragocenih minuta mira ujutro malo luksuznijim. Dakle, planirate li obnovu ili izgradnju potpuno novog kupatila – tu su trendovi na koje bi trebalo paziti 2020. godine. Ažuriranje slavina i ručica jeftin je način ažuriranja kupatila bez promene strukturalnih aspekata sobe. Potražite slavine, ručke, glave za tuširanje i kukice u bojama kao što su zlatna i bakarna ili mat crna. Prilikom odabira boje vašeg kupatila razmislite o ružičastoj, zelenoj, plavoj i crnoj, kako biste zaista dali zanimljvi izgled kupatilu. Pločice su veoma bitan deo vašeg kupatila, vodite računa o veličini, boji i strukturi. Takođe, pronađite prostor za ormariće, koji će biti praktični i koji vašem prostoru mogu dati poseban izgled. Potražite ormariće koji ne samo da izgledaju neverovatno i imaju karakter, već su i dovoljno praktični da obezbedi dovoljno prostora za klupe i skladište.

Da li vam se dopadaju ovi trendovi i da li biste neki od njih izabrali za uređenje vašeg doma?