,

BELO VINO BEZ GRIŽE SAVESTI

devojka sa vinom

Osim što vino ima neverovatnu moć opuštanja, u narednom tekstu vam navodimo zdravstvene razloge zbog kojih ćete ubuduće konzumirati  belo vino bez griže savesti.

Kožica grožđa sadrži visok nivo antioksidanata i jedinjenja koja pružaju korisne zdravstvene efekte. Koža od grožđa se uklanja kada se priprema belo vino, što smanjuje njene medicinske koristi. Međutim, belo vino sadrži hranljive materije i antioksidante koji su zdravi za telo.

Hajde da pogledamo zdravstvene prednosti belog vina.

čaša vina na obali mora

Minerali

U jednoj čaši belog vina nalazi se tri procenta magnezijuma. Magnezijum je neophodan telu da vrši funkcije za proizvodnju enzima u organizmu. U belom vinu prisutne su male količine minerala poput kalcijuma, cinka, kalijuma, fosfora i gvožđa.

Ugljeni hidrati i vitamini

Belo vino sadrži 2,6 grama ugljenih hidrata i 0,1 grama proteina. Takođe sadrži 3 procenta riboflavina i niacina koji su najbolji izvori energije za telo. Belo vino sadrži i tri vitamina B.

Gubitak težine

Belo vino ima manje kalorija nego crveno vino. U umerenim količinama pomoćiće u gubitku težine i, kao rezultat toga, moći ćete da postignete gubitak težine. Dakle, ako ste na dijeti, možete piti belo vino.

Dobro za srce

Belo vino je takođe dobro za srce. Ono štiti od mnogih bolesti srca kao što su poremećaji ritma, srčani udar, moždani udar itd. Sadrži dovoljno količine antioksidanata koji su dobri za rad srca.

Sprečava rak

Belo vino sadrži flavonoide koji imaju sposobnost da ubiju ćelije raka. Supstance tirozol i hidroksitrosol prisutne u belom vinu inhibiraju rast ćelija karcinoma. Dakle, možete piti čašu belog vina bez ikakvog oklevanja.

Poboljšava san

Belo vino sadrži opuštajuće supstance koje pomažu u smirenju nerava. Ako ne možete da spavate noću, možete popiti čašu belog vina kako biste promovisali dobar san. Belo vino takođe opušta i umiruje um kada spavate noću.

Dobro za pluća

Da li ste znali da je belo vino korisno za pluća? Belo vino sadrži antioksidante koji pomažu u održavanju funkcije pluća. Ovo će poboljšati zdravlje pluća i sprečiti bilo kakve bolesti pluća. Ali pijte belo vino u umerenim količinama.

Sprečava dijabetes

Belo vino može pomoći u sprečavanju dijabetesa, naročito dijabetesa tipa 2. Čaša belog vina smanjuje rizik od dijabetesa za 30 procenata. Dakle, počnite piti belo vino.

Poboljšava jačinu kostiju

Belo vino je korisno za zdravlje kostiju, jer sadrži sve minerale koji jačaju kosti. Takođe promoviše gustinu kostiju i jačinu kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze.

devojka pije vino

Smanjuje stres

Belo vino ima mogućnost da smanji stres i to je razlog zašto ga mnogi ljudi piju. Belo vino suzbija anksioznost, loše raspoloženje i umor.

In vino veritas. U vinu je istina, ali i zdravlje i užitak. Živeli!